FAQ

Inledande text som beskriver sidan.

Bestillinger

Hvordan bestiller jeg?
Du bestiller enklest via vår nettbutikk og tilbudsfunksjonen. Det er veldig enkelt å bruke. Du kan også sende en bestilling via e-post til salg@xpressprofil.no
Hva er minste ordreverdi?
1000 kr uten trykk, med trykk helst 2500 kr. Vi kan gjøre individuelle unntak, men vi er spesialister på å levere produkter med trykk, noe som betyr mye manuell håndtering, så vi må dekke disse kostnader.
Hva er oppsett/oppstart kostnad?
Det er en koste for å sette opp maskinene og klargjøre de for trykk. Oppstart koste er vanligvis basert på antall farger som logoen din har. Hvis logoen din har 3 farger, og oppsett pris er 400 kr så blir totale prisen for oppsett 400 x 3, total 1200 Kr. For produkter med lav pris som bestilles i mindre antall med trykk i 3-4 farger, f.eks. 5-20 stk kapser med 3 fargers logotrykk, kan oppsettkoste utgjøre en relativt stor del av totalprisen. Oppstart koste tas ikke ut på alle trykk tekniker og beregnes ikke alltid per farge, for eksempel visse produkter med digitaltrykk har ingen oppstartkoste eller en fast oppstart pris uansett antal farger i logo hvilket oftest blir rimeligere hvis du trykker med 3-4 farger. Hvis du er usikker på prisen, er det bare å sende oss logoen og antall av hver enkelte produkte du ønsker, så får du raskt svar fra oss.
Kan vi sende en prøve?
Vi har eksempler tilgjengelig på de fleste produktene som vises på nettstedet vårt. Prøver uten trykk kan sendes raskt i de flesta fall. Hvis du bestiller senest 2 uker etter mottatt pröve trenger du ikke å betale for prøver (minste ordreverdi er då 2000 Kr + MVA). Hvis bestilling ikke skjer fakturerer vi deg varans pris og frakt&Håndtering som er 149 kr + MVA. Unntak gjøres for forsendelser av dyrere produkter eller stort antall. I disse tilfellene må vi ta betalt for prøvene.

En prøve med trykk er bare mulig for store bestillinger. Å produsere en enkelte produkt med trykk er veldig dyrt. I stedet sender vi alltid ut en skisse der du tydelig ser hvordan logo blir plassert på produktet.
Hvor lang er leveringstiden?
De fleste produktene har en leveringstid på 1-3 uker fra bestillingen. Vi kan ofte redusere leveringstiden hvis det har det travelt. Kontakt oss hvis du har en bestemt frist, og vi vil sjekke om vi kan klare din frist.Svar
Er merverdiavgift lagt til prisene?
Priserne du ser på webbsiden er alltid uten MVA. Samme i alle tilbud vi sender.

Logofiler

Hvilke logofiler trenger ni?
Vad gjelder logofiler er det beste å bruge vektoriserte filer. En vektorbasert logo består av linjer og kurver i matematiske formler, laget for å kunne forstørre og endre uten å miste kvalitet og bli "pikselert". Disse filene blir vanligvis opprettet i Adobe Ilustrator format eller EPS. Det går ikke å spare en PNG eller jpeg file til vektor, det må vare original file. Skall ni bruge bilde til å trykke anbefalles minst 300 DPI resolution.

Art Work/Skisser ? For best mulig resultat vennligst suppler oss med Adobe Illustrator (. AI) eller Photoshop (. EPS) vektor filer.

Får vi korrekt filformat fra starten sparer vi tid og sikrer et godt resultat. Hvis du ikke klarer å fremskaffe din logo i ønsket format, gi oss beskjed og vi vil hjelpe deg.
Kan du få en skisse?
Du må alltid godkjenne både en skisse og et tilbud før bestillingen blir bindende.
Hvorfor trenger du en Pantone / PMS-kode?
For at bestilte varer skal trykkes i riktig farge må vi vite hvilket blekk du vil at vi skal bruke. Du skriver inn blekket som en Pantone-kode, også kalt en PMS-kode. Denne koden kontrollerer fullstendig fargen på utskriften. Hvis du ikke har en PMS-kode, kan du også overlate til oss å bedømme hvilken PMS-kode som passer best med fargen i utskriftsfilen din. For produkter som inkluderer 4-fargetrykk, trenger du ikke å oppgi noen PMS-koder.
Hva er en tonet logo?
En tonet logo (også nevnt gradient) er et designelement som består av farger som gradvis falmer inn i hverandre. Også kjent som "fargeprogresjoner" eller "fargeramper", består graderinger enten av mange nyanser av samme farge, eller flere farger som blandes fra den ene til den andre. Hver nyanse er då en egen farge og disse logos kan kun trykkes i full farge.